Onderhoud aan pannen.

Voorbereiding bij eerste aanschaf. Net een nieuwe pan gekocht? Dan wil je er natuurlijk wel lang van kunnen genieten. Hoe kun je dat nu doen? Om te beginnen doe je voor het eerste gebruik de pan met heet water en afwasmiddel afwassen. Stickers en etiketten verwijder je natuurlijk even. Spoel daarna af met schoon water en droog de pan goed af. Zo dat is geregeld, je pan is klaar voor gebruik.

Gebruik: Laat een pan nooit ‘droog’ koken. Bij het bereiden van je maaltijd kras nooit met scherpe voorwerpen. Gebruik liever een nylon spatel en garde om beschadigingen aan de bodem van de pan te voorkomen. Let altijd goed op bij kunstof grepen dat je deze pannen nooit in de oven zet, en altijd goed recht op het vuur.

Schoonmaken. Je maaltijd is gereed, yes aan tafel. Vergeet niet een laagje water in de pan te zetten voordat je aan tafel aanschuift. Dit voorkomt namelijk dat etensresten gaan aankoeken in je nieuwe keukenhulpje. Als je maaltijd op is en die vervelende klus van het schoonmaken is aangebroken was je je pan af met sterk afwasmiddel of ontvetter, een vochtige doek en eventueel een afwasborstel. Let op gebruik nooit een staalwol sponsje, dit veroorzaakt immers onherstelbare krassen in je nieuwe keukenhulpje. Als je pan weer spik en span is spoel hem af met schoon water en droog hem gelijk goed af. Dit voorkomt dat kalkresten gaan aankoeken.

Tip: je nieuwe pan moet natuurlijk meest van zijn tijd vertoeven in je keukenlade of kast. Die ruimte is echter bij de meeste mensen beperkt en worden de pannen van groot naar klein opgestapeld om ruimte te besparen. Gebruik daarom altijd stapelbeschermers, heb je die niet in huis gebruik dan eventueel een vaatdoekje.

Wij wensen je veel kookplezier met je nieuwe keukenhulpje.

De waardering van www.mykitchenneeds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 848 reviews.